Wintercompetitie Algemeen

Afgelopen winters hebben we een leuke competitie gedraaid op de zaterdag waarbij teams van alle sterktes tegen elkaar in poules spelen, met een soort laddersysteem tussen de poules.

Ook dit jaar zullen we van november t/m maart binnen de vereniging weer zo'n gezellige wintercompetitie organiseren. Waarbij teams per wedstrijddag twee poulewedstrijden spelen. Aan het einde van de wedstrijddag zullen dan de sterkste teams een poule klimmen en de zwakste teams een poule zakken (m.u.v. de hoogste en laagste poule).

Wintercompetitie van TPV Zuidwest is een gezelligheidscompetitie en GEEN officiele KNLTB competitie. De uitslagen hebben geen invloed op je ranking en/of actuele rating.

Een team kan uit meer dan 2 spelers bestaan, maar alleen twee spelers van een team hoeven zich in te schrijven. Let op: alleen de ingeschreven spelers zullen berichten van de technische commissie ontvangen over de speeltijden etc. Inschrijven kan via de site van Toernooi.nl, bereikbaar via deze link: www.toernooi.nl

Als lid van TPV Zuidwest mag je ook gedurende de hele competitieperiode met 1 of meer introducés meedoen. Deze introducés hoeven geen lid te zijn van een ander club en hoeven ook geen KNLTB nummer te hebben. Zet bij het inschrijven wel duidelijk bij de opmerkingen om wie het gaat met telefoonnummer en emailadres.

Spelopzet:

Je vormt met z'n tweeën (of meer )een team, met meerdere spelers kunt u zelf rouleren. Er wordt geen verschil gemaakt tussen heren, dames of gemengd team. Dus het kan voorkomen dat een heren team tegen een gemend of dames team moet spelen. Je speelt gedurende de maanden november t/m maart, per speeldag 2 wedstrijden tegen steeds een ander team uit je poule.

Er wordt dan gespeeld om 2 gewonnen sets, waarbij de 3e set een super-tiebreak is tot de 10.

Speelsterkte:

De individuele speelsterkte van de spelers is niet van belang voor het samenstellen van een koppel of team. Bij het op stellen van het speelschema wordt er zoveel mogelijk ingedeeld naar de totale sterkte van een koppel.

Speeldagen:               Zaterdag tussen 10.00u - 17.00u.

Gedurende deze dagen zullen er 5 banen beschikbaar zijn voor de competitie.

 Speeldagen(*) zijn: za. 20 nov, 11 dec, za. 11 jan, za. 25 jan, za. 8 feb, za. 22 feb. Inhaaldag is za. 7 mrt.

* door zeer slechte weersomstandigheden (zware regenval, sneeuw, opdooi) kunnen deze dagen vervallen.

De wedstrijden worden alleen gespeeld op deze zaterdagen.

Bent u verhinderd dan dien je zelf voor vervanging te zorgen voor die dag.

Samenstelling koppel:

Heren :       2 heren                Dames :       2 dames            Gemengd :      1 dame en 1 heer

Maximaal aantal deelnemers:

Er kunnen maximaal 25 teams meedoen aan deze competitie.

Dus schrijf je op tijd in, want vol is vol!!

Kosten:

10 euro per team.

Inschrijving kan t/m 14 november 2021.

Voor eventuele vragen m.b.t. de wintercompetitie kunt u mailen naar: [email protected]