Wintercompetitie Algemeen

Afgelopen winters hebben we een leuke competitie gedraaid op de zaterdag waarbij teams van alle sterktes tegen elkaar dubbels speelden in poules, met een soort laddersysteem tussen de poules.

Ook dit jaar zullen we van december t/m maart binnen de vereniging weer zo'n gezellige wintercompetitie organiseren. Waarbij teams per wedstrijddag twee poulewedstrijden spelen. Aan het einde van de wedstrijddag zullen dan de sterkste teams een poule klimmen en de zwakste teams een poule zakken (m.u.v. de hoogste en laagste poule).

Alleen twee spelers van een team hoeven zich in te schrijven. Let op: alleen de ingeschreven spelers zullen berichten van de technische commissie ontvangen over de speeltijden etc. Inschrijven kan via de site van Toernooi.nl, bereikbaar via deze link: www.toernooi.nl

Als lid van zuidwest mag je ook gedurende de hele competitieperiode met een introducé meedoen. Deze introducé hoeft geen lid te zijn van een ander club en hoeft ook geen KNLTB nummer te hebben. Zet bij het inschrijven wel duidelijk bij de opmerkingen om wie het gaat met telefoonnummer en emailadres.

Wintercompetitie van zuidwest is een gezelligheidscompetitie en GEEN officiele KNLTB competitie. De uitslagen hebben geen invloed op je ranking.

Spelopzet:

U vormt met z'n tweeën of meer een team (met meerdere spelers kunt u zelf rouleren). Dit kan een Heren, een Dames of een Gemengd team zijn. U speelt gedurende de maanden december t/m maart, per speeldag 2 wedstrijden tegen steeds een ander team uit de poule.

Er wordt dan gespeeld om 2 gewonnen sets, waarbij de 3e set een super-tiebreak is tot de 10.

Speelsterkte:

De individuele speelsterkte van de spelers is niet van belang voor het samenstellen van een koppel of team. Bij het op stellen van het speelschema wordt er zoveel mogelijk ingedeeld naar de totale sterkte van het koppel.

Speeldagen:               Zaterdag tussen 10.00u - 17.00u.

Gedurende deze dagen zullen er dan 5 banen beschikbaar zijn voor competitie.

 Speeldagen(*) zijn: za. 7 dec, za. 21 dec, za. 11 jan, za. 25 jan, za. 8 feb, za. 22 feb. Inhaaldag is za. 7 mrt.

* door zeer slechte weersomstandigheden (zware regenval, sneeuw, opdooi) kunnen deze dagen vervallen en/of worden verschoven

De wedstrijden worden alleen gespeeld op deze dagen.

Bent u verhinderd dan dient u voor vervanging te zorgen die dag.

 

Samenstelling koppel:

Heren :       2 heren                Dames :       2 dames            Gemengd :      1 dame en 1 heer

Maximaal aantal deelnemers:

Er kunnen maximaal 25 koppels meedoen aan de competitie.

Dus schrijf je op tijd in, want vol is vol!!

Kosten:

10 euro per team.

Inschrijving kan t/m 24 november 2019.

Voor eventuele vragen m.b.t. de wintercompetitie kunt u mailen naar: [email protected]